Site icon Φιλολογικός Ιστότοπος

Εκπαίδευση Ενηλίκων III: Αξιοποίηση Διαδικτυακών Εργαλείων στην Εκπαίδευση

longlife_201428Τετάρτη 18-11-15: Εκπαίδευση Ενηλίκων III: Αξιοποίηση Διαδικτυακών Εργαλείων στην Εκπαίδευση

Οι ΤΠΕ ενσωματώνονται στην εκπαίδευση σε όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα, κυρίως επειδή :

Η εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση μπορεί να αφορά:

Η εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση δεν είναι εύκολη διαδικασία και προϋποθέτει συστημικές αλλαγές που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο, τον εξοπλισμό, τη συντήρηση και τη δικτυακή υποδομή των σχολείων, την παραγωγή, αξιολόγηση και επικαιροποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, την αρχική κατάρτιση και τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης .

Πολλοί ερευνητές συνδέουν τις ΤΠΕ στην εκπαίδευση με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και την Πληροφορική. Για τους περισσότερους ο ορισμός των ΤΠΕ είναι ευρύτερος: περιλαμβάνει και άλλα ψηφιακά εργαλεία όπως εκτυπωτές, σαρωτές, ψηφιακά κασετόφωνα, κάμερες, τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ηχητικό εξοπλισμό, προϊόντα λογισμικού, πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ενδεικτικά Περιεχόμενα του σεμιναρίου

Με την ολοκλήρωση του workshop, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Καθ’ όλη τη διάρκεια του workshop οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν σε βιωματικές εκπαιδευτικές τεχνικές σύμφωνα με τις αρχές και τις προδιαγραφές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με σκοπό την ενεργητική συμμετοχή τους, την αξιοποίηση των γνώσεων και των εμπειριών τους, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε Εκπαιδευτές και Εκπαιδευτικούς που αναζητούν τρόπους να κρατάνε ενεργό το ενδιαφέρον των μελών των ομάδων τους, αξιοποιώντας το διαδίκτυο και ειδικά προγράμματα και εργαλεία που προσφέρονται δωρεάν.


Χρήσιμες πληροφορίες:

Πόλη Διεξαγωγής: Αθήνα
Τόπος: ΑΙΕ, Αβέρωφ 18 Περισσός (Δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ)
Ώρες Διεξαγωγής: 19:00-22:00
Ώρες Προσέλευσης &

Παραλαβή Φακέλου Σεμιναρίου:

18:15-18:45
Έναρξη Σεμιναρίου: 19:00
Διάλειμμα – Καφές: 20:00-20:20
Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 22:00
Παραλαβή Βεβαιώσεων: 22:00-22:30
Επιμορφωτής:  

Μάνος Παυλάκης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και

Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων

Δίδακτρα Σεμιναρίου

Δίδακτρα: 30€,  Φοιτητές 25€, Άνεργοι 25€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν 

Δίδακτρα για όσους παρακολουθήσουν και τα 3 σεμινάρια της εκπαίδευσης ενηλίκων 50€.


Παρέχονται:

Πηγή:www.aie.gr

Exit mobile version