Οι επαναληπτικές πανελλαδικές

 

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καθώς και των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ειδικών και μουσικών μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2024

 

 

Βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα πριν ανοίξουν τα σχολεία, παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μία ακόμη εκκρεμότητα που αφορά εκείνους τους υποψηφίους που δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου και δήλωσαν συμμετοχή για τις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου. Για το λόγο αυτό σήμερα και μέσα από την πάντα φιλόξενη στήλη του «www.filologikosistotopos.gr» θα δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καθώς και των ειδικών και μουσικών μαθημάτων.

 

 

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ειδικών και μουσικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και της υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α..

 

Όσον αφορά το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ έτους 2024 πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που αφορά όλους τους υποψηφίους ανεξαρτήτως ομάδας προσανατολισμού. Στη συνέχεια, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 τη σκυτάλη θα πάρουν τα «Αρχαία Ελληνικά» για τους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών, τα «Μαθηματικά» για εκείνους τόσο των θετικών όσο και των σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, ενώ οι εκείνοι των σπουδών υγείας θα εξεταστούν στη «Βιολογία».

 

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 σειρά παίρνουν τα «Λατινικά» για τους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών, η «Χημεία» για εκείνους τόσο των θετικών όσο και των σπουδών υγείας και η «Πληροφορική» για τους υποψηφίους των σπουδών οικονομίας και πληροφορικής. Τέλος, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 η αυλαία πέφτει με την «Ιστορία» για τους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών, τη «Φυσική» για εκείνους τόσο των θετικών όσο και των σπουδών υγείας και την «Οικονομία» για τους υποψηφίους των σπουδών οικονομίας και πληροφορικής.

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16.00 μ.μ.. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται τριάντα λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων, ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις ώρες. Επιπλέον, οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, όπως τονίζεται, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων. Σε κάθε περίπτωση εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.

 

 

Το πρόγραμμα για τα ειδικά

και μουσικά μαθήματα

ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

 

Σχετικά με το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών των ειδικών και μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή των υποψηφίων σε τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τα οποία απαιτείται εξέταση σε αυτά, η αρχή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 με το μάθημα «Αγγλικά». Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 ακολουθεί η «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», ενώ τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 η «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία». Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα «Γερμανικά», ενώ την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 στο «Ελεύθερο Σχέδιο». Στη συνέχεια ακολουθούν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 το «Γραμμικό Σχέδιο», την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 τα «Γαλλικά» και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 η αυλαία πέφτει με τα «Ιταλικά» και τα «Ισπανικά».

 

Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται τριάντα λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων, ενώ η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών είναι τρεις ώρες και των «Σχεδίων» (Ελεύθερο και Γραμμικό) έξι ώρες. Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεις ώρες και τριάντα λεπτά, ενώ για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί τέσσερα με έξι λεπτά για κάθε υποψήφιο.

 

 

Πρόγραμμα επαναληπτικών

πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2024

των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ

 

Τέλος, ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα διεξαγωγής των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ των μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας Γ’ τάξης ημερήσιων και Γ’ τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ, έτους 2024. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα «Νέα Ελληνικά», την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 στα «Μαθηματικά», την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στα μαθήματα «Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ», «Αρχές Βιολογικής Γεωργίας», «Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές» και «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Α.Ο.Θ.).

 

Στη συνέχεια ακολουθούν την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 τα μαθήματα «Στοιχεία Μηχανών», «Δίκτυα Υπολογιστών», «Ηλεκτροτεχνία 2» και «Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης», την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 τα μαθήματα «Υγιεινή», «Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις», «Ψηφιακά Συστήματα» και «Ναυτικές Μηχανές», το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 τα μαθήματα «Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού», «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (Α.Ο.Δ.)», «Τεχνολογία Υλικών» και «Ηλεκτρικές Μηχανές». Τέλος, η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 με τα μαθήματα «Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ)», «Προγραμματισμός Υπολογιστών» και «Κινητήρες Αεροσκαφών».

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16.00. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις ώρες.

 

Οι υποψήφιοι για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

 

Τέλος, σκόπιμο κρίνεται να αναφερθεί ότι ως προθεσμία διεξαγωγής επαναληπτικής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 ορίστηκε το διάστημα από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα και Εξεταστικά Κέντρα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2024
Ο Δημήτρης Χρυσόπουλος κατάγεται από το Βόλο και είναι πτυχιούχος Φιλόλογος - Ιστορικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2008 αναλαμβάνει ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου - ΕΠΑΛ. Είναι ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Ώρα Μελέτης». Παράλληλα συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την καθημερινή εφημερίδα της Μαγνησίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και την ιστοσελίδα www.filologikos-istotopos.gr. Επιπρόσθετα βοηθάει τους φοιτητές στη συγγραφή των εργασιών τους οι οποίες άπτονται ιστορικού, κοινωνικού, φιλοσοφικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.