vivlia2Τι πρέπει να ξέρουμε για να μπορούμε να μαθαίνουμε τα μαθήματά μας:

  • γρήγορα
  • με λίγο κόπο
  • και καλά (δηλαδή να μην ξεχνάμε εύκολα)

Γενικά:

  1. Πρέπει να έχουμε κοιμηθεί αρκετά καλά το βράδυ (8-9 ώρες) επειδή ένα ξεκούραστο μυαλό μαθαίνει γρήγορα και καλά.
  2. Πρέπει να μη διαβάζουμε αργά το βράδυ, επειδή το διάβασμα που κάνουμε τότε “πάει χαμένο”, δεν μπορούμε να προσέξουμε όσο πρέπει και ξεχνάμε εύκολα.

Ειδικά:

  1. Πριν αρχίσουμε το διάβασμα φτιάχνουμε ένα μικρό πρόγραμμα για το τι έχουμε να κάνουμε ακριβώς για την άλλη μέρα. Μετά τοποθετούμε πάνω στο τραπέζι τετράδια και βιβλία σχετικά με ένα μόνο μάθημα.
  2. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν διαβάζουμε δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά μόνο διαβάζουμε (π.χ. δεν παίζουμε με τα μολύβια, δεν κοιτάμε από το παράθυρο, δεν σηκωνόμαστε κάθε λίγο από το γραφείο, δεν μας ενδιαφέρει ποιος τηλεφωνεί κλπ.)
  3. Καλύτερα να αρχίσουμε με το πιο δύσκολο μάθημα γιατί είμαστε ακόμη ξεκούραστοι και μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες πιο εύκολα απ’ ότι αν είμαστε κουρασμένοι.
  4. Όταν τελειώνουμε ένα μάθημα, μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε διάλειμμα 10-15 λεπτά. Είναι καλό να βγούμε από το δωμάτιο και να χαλαρώσουμε λίγο. Πρέπει όμως να κοιτάμε το ρολόι, ώστε να γυρίσουμε πίσω για να συνεχίσουμε “τη δουλειά μας”, το διάβασμα.
  5. Αν έχουμε απορίες ή ερωτήσεις, να προσπαθούμε πρώτα μόνοι μας, με όλες μας τις δυνάμεις και μετά να ζητάμε βοήθεια. Τα μαθήματά μας είναι δικό μας απολύτως θέμα και είναι φτιαγμένα για παιδιά της ηλικίας μας. Πρέπει πρώτα να βάλουμε τα δυνατά μας και να μην εξαρτιόμαστε από τους γονείς μας.
  6. Όταν έχουμε να προετοιμαστούμε για ένα διαγώνισμα, ο καλύτερος τρόπος για να “γράψουμε” καλά είναι να αρχίσουμε μερικές μέρες πριν. Δηλαδή κάθε μέρα, μετά το διάβασμα των μαθημάτων για την άλλη μέρα, να αφιερώνουμε 20-30 λεπτά για επαναλήψεις της ύλης του διαγωνίσματος.

Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε πως:

  • όσο περισσότερες μέρες πριν αρχίσουμε
    όσες περισσότερες επαναλήψεις κάναμε, τόσο καλύτερα θα απαντήσουμε στο διαγώνισμα.
  • πολύ εντατικό διάβασμα μια μέρα πριν κουράζει, μας ζαλίζει, “δεν μένει στο μυαλό μας” (στη μνήμη μας) αυτό που διαβάσαμε πραγματικά και την ώρα του διαγωνίσματος μπορούμε να αποτύχουμε.

Αν ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες, θα μαθαίνετε:

  • πιο γρήγορα
  • με λιγότερο κόπο
  • και καλά

ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Πηγή: kidlab.gr

Προηγούμενο άρθροΚριτήριο αξιολόγησης:Επάγγελμα
Επόμενο άρθρο150 χρόνια Κ. Π. Καβάφης
Μανόλης Μαυρακάκης
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.