
2. Σκοποί του Γενικού Λυκείου είναι ιδίως:
α) Η παροχή γενικής παιδείας υψηλού επιπέδου, που θα συμβάλλει στην ισόρροπη γνωστική, συναισθηματική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη όλων των μαθητών.
β) Η προαγωγή της κριτικής σκέψης, της πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας και των ικανοτήτων των μαθητών.
γ) Η καλλιέργεια της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς αλλά και η προετοιμασία των νέων για την κοινωνία των ευρωπαίων πολιτών.
δ) Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της πολιτισμικής ετερότητας στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Για να διαβάστε ολόκληρο το Φ.Ε.Κ. πατήστε εδώ




![Ιόνιο Πανεπιστήμιο-ΚΕΔΙΒΙΜ:Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Πρόγραμμα «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση» [Β’ Κύκλος]](https://filologikos-istotopos.gr/wp-content/uploads/2026/01/kedivim-ionio-ai-ekpedefsi-218x150.jpg)
