seminario teiΗ Σχολή Δια Βίου Μάθησης του ΤΕΙ Κρήτης προκηρύσσει τρία σεμινάρια, με αντικείμενα:

1. Διαχείριση Ανεπιθύμητων Συμπεριφορών στην Προσχολική Ηλικία

2. Διαχείριση Ανεπιθύμητων Συμπεριφορών στην Σχολική Τάξη

3. Αντιμετώπιση του Πένθους και της Απώλειας στην Σχολική και Προσχολική Ηλικία.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά και θα είναι διάρκειας 15 ή 20 ωρών.  Απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, συμβούλους, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γονείς και φοιτητές σε περίπτωση που μείνουν κενές θέσεις.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν μέλη ΕΠ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης και εξωτερικοί συνεργάτες, Κλινικοί ψυχολόγοι, που διαθέτουν διδακτορικούς τίτλους σπουδών και εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 09/03/2015. Στους εκπαιδευόμενους θα δοθεί βεβαίωση από την Σχολή Δια Βίου Μάθησης του ΤΕΙ Κρήτης.

Επισυνάπτεται αφίσα και η προκήρυξη κάθε προγράμματος.

Πληροφορίες: 2810-379177 (12:00-15:00) & 6932465385, info@diaviou.teicrete.gr http://www.diaviou.teicrete.gr/

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

«Αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμπεριφορών στην προσχολική ηλικία»

 

Η Σχολή Δια Βίου Μάθησης του ΤΕΙ Κρήτης θα υλοποιήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμπεριφορών στην προσχολική ηλικία» από 09/03/2015 έως 19/04/2015. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 20 διδακτικές ώρες.

 

Το παρόν σεμινάριο στοχεύει (1) στη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και εμβάθυνση των εκπαιδευομένων στις διάφορες μορφές ανεπιθύμητης συμπεριφορές που παρουσιάζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και (2) στην παροχή των αναγκαίων γνώσεων και δεξιοτήτων (τεχνικών και εργαλείων) για την αποτελεσματική διαχείριση / αντιμετώπισή τους. Συγκεκριμένα, μέσω του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • αναγνωρίζουν τα διάφορα προβλήματα που εκδηλώνουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας (π.χ. φοβίες, επιθετικότητα, εναντίωση, απείθεια), τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργικότητά τους και παρακωλύουν την ομαλή λειτουργία της σχολικής τάξης.
  • διαχειρίζονται/αντιμετωπίζουν τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες κατά περίπτωση τεχνικές.

 

Στο σεμινάριο θα διδάξουν μέλη ΕΠ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης και εξωτερικοί συνεργάτες, Κλινικοί ψυχολόγοι, που διαθέτουν μεταπτυχιακούς/ διδακτορικούς τίτλους σπουδών και εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Το σεμινάριο αποτελείται από τρεις ενότητες:

  1. Ενότητα Α (θεωρητική κατάρτιση) – Διάρκεια: 10 ώρες (4 εβδομαδιαίες συναντήσεις των 2,5 ωρών η καθεμία): Ενότητες που θα παρουσιαστούν (συνοπτικά): Ποιες συμπεριφορές και πότε θεωρούνται «ανεπιθύμητες» – Κριτήρια διάκρισης. Βασικές κατηγορίες ψυχοπαθολογίας νηπίων και διαγνωστικά κριτήρια. Συμπεριφοριστικές τεχνικές. Σύνοψη, συμπεράσματα και οδηγίες για τις εργασίες των εκπαιδευομένων. Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί με (α) τη μορφή διαλέξεων και (β) την παρουσίαση σύντομων ιστορικών (περιστατικά παιδιών) και ολιγόλεπτων ταινιών DVD.
  2. Ενότητα Β (πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων) – Διάρκεια: 7 ώρες: Συγγραφή εργασίας σχετική με την αντιμετώπιση ενός περιστατικού με μία ανεπιθύμητη συμπεριφορά / μορφή ψυχοπαθολογίας, εφαρμόζοντας τις αποτελεσματικότερες τεχνικές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών / επιστ. υπεύθυνης του προγράμματος.
  3. Ενότητα Γ (ανατροφοδότηση) – Διάρκεια: 3 ώρες: Παρουσίαση των περιστατικών και του τρόπου αντιμετώπισής τους με σκοπό την ανάδειξη των καλών πρακτικών. Συζήτηση και ανατροφοδότηση.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με συνδυασμό δια ζώσης (ενότητες Α και Β) και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (ενότητα Γ: συγγραφή της εργασίας).

 

Απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους, εκπαιδευτικούς και συμβούλους προσχολικής εκπαίδευσης, επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές κ.άλ.), γονείς, απόφοιτους ή φοιτητές συναφών επαγγελμάτων και γενικά σε όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους για την αναγνώριση και αποτελεσματική αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμπεριφορών παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Κατά προτεραιότητα επιλέγονται οι επαγγελματίες (εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες ψυχικής υγείας κ.άλ.) και οι γονείς, ενώ απόφοιτοι και φοιτητές γίνονται δεκτοί μόνο εφόσον υπάρχουν θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία αίτησης του ενδιαφερόμενου. Απαραίτητες για όλους τους εκπαιδευόμενους είναι οι βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και προσωπικού e-mail ή Skype (χρήση στην ενότητα Β).

 

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 01/02/2015 έως 03/03/2015. Την αίτηση θα την βρείτε στο σύνδεσμο Προκηρύξεις Προγραμμάτων του ιστότοπου www.diaviou.teicrete.gr.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στο ποσό των 180 ευρώ και περιλαμβάνει την παρακολούθηση των μαθημάτων, το έντυπο ή/και ηλεκτρονικό διδακτικό υλικό, τη βιβλιογραφία, τις οδηγίες για τη συγγραφή της εργασίας, την εποπτεία κατά τη συγγραφή της εργασίας, και την χορήγηση Βεβαίωση συμμετοχής. Υπάρχει η δυνατότητα Πολιτικής εκπτώσεων – Ειδικών τιμολογίων (5% έκπτωση σε ομάδες 5 ατόμων και πολύτεκνων).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνο επικοινωνίας και διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος, κ. Παττακού Ιωάννα (email:info@diaviou.teicrete.gr), τηλέφωνο επικοινωνίας 6932-465385 και 2810379177 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 12:00 – 15:00.

Ο Διευθυντής της Σχολής Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος
Δρακάκης Μανώλης

Καθηγητής

Αργυρούλα Καλαϊτζάκη

Επικ. Καθηγήτρια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.