Το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής και το Πρόγραμμα “My name is Teacher” βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν τις δράσεις τους κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου:
- Συνέχιση – για δεύτερο ακαδημαϊκό έτος- της διδασκαλίας δυο μαθημάτων του πρώτου έτους κατά το πρότυπο και τη φιλοσοφία του Προγράμματος σε φυσικό και ηλεκτρονικό περιβάλλον.
- Προγραμματισμός της διδασκαλίας δυο τουλάχιστον επιπλέον μαθημάτων κατά το ίδιο πρότυπο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
- Ενίσχυση της ερευνητικής ομάδας με νέους συνεργάτες.
- Δημιουργία ομάδας για την Επικοινωνία του Προγράμματος με τα ΜΜΕ και γενικότερα τη διαχείριση των επαφών του.
- Ανάθεση ερευνητικών εργασιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες με θέματα προερχόμενα από πτυχές του Προγράμματος.
- Συνέχιση επαφών με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και προγραμματισμό συνεργασιών.
- Παρουσία με σχετική εισήγηση με θέμα “Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Παρουσίαση επιστημονικού και ερευνητικού έργου – Το Πρόγραμμα My name is Teacher” στο 1οΠανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο ”Προγράμματα Σπουδών − Σχολικά εγχειρίδια: Από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον”, που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το PIERCE – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στις 4, 5, 6 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα.
- Διοργάνωση – σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – των παρακάτω τριών Προγραμμάτων Κατάρτισης:
α) Πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο «Διδακτική-Μεθοδολογία της Έκθεσης (σε ηλεκτρονικό περιβάλλον) –http://goo.gl/U5PNlj.
β) Πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο «Διδασκαλία από απόσταση με χρήση εργαλείων τηλεκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων» – http://goo.gl/wzQQEK.
γ) Ημερίδα με τίτλο «Ημερίδες Διδακτικής της Έκθεσης / Νεοελληνικής Γλώσσας για φιλολόγους» –http://goo.gl/7lqiF4.
- Σχεδίαση και κατασκευή διαδραστικής ιστοσελίδας του Εργαστηρίου Τηλεκπαίδευσης, που θα λειτουργήσει στο προσεχές διάστημα και θα περιλαμβάνει πεδία ενημέρωσης και επικοινωνίας για όλα τα έργα του Προγράμματος.
- Έναρξη της διαδικτυακής παρουσίας του μοντέλου “Κριτική Επικοινωνιακή Διδακτική” – που υιοθετεί και προωθεί το Εργαστήριο στο πεδίο της Διδακτικής- με τη δημιουργία ιστότοπου σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης (https://www.facebook.com/cctbyfp/).
- Διοργάνωση και δωρεάν προσφορά καινοτόμου Προγράμματος Διδασκαλίας της Έκθεσης για μαθητές Λυκείου και ιδιαίτερα υποψήφιους Πανελλαδικών Εξετάσεων στους δήμους Λαμιέων και Ηλιουπόλεως Αττικής, όπου και λειτουργεί.
Από την ομάδα Επικοινωνίας του Προγράμματος,
Μαρία Παπαθανασάκη – Φώτης Παντόπουλος