Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σας προσκαλεί στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος της τέχνης και τα όριά της: Από την αρχαιότητα έως σήμερα», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.
Η ημερίδα, που οργανώνεται με αφορμή τη λήξη της περιοδικής εικαστικής έκθεσης «Πέλλα / Επεισόδια Μνήμης» (είχε εγκαινιαστεί στις 20 Νοεμβρίου 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας), θα προσεγγίσει διαχρονικά τον ρόλο που διαδραμάτισε η τέχνη στην ζωή του ανθρώπου, τυχόν μηνύματα που ήθελε να περάσει μέσα από αυτήν ο ίδιος ο δημιουργός, τη χρησιμοποίησή της από τους εκάστοτε παραγγελιοδότες της και, τέλος, τον ρόλο του ίδιου του καλλιτέχνη, η ελευθερία και οι περιορισμοί του, σε όλη αυτήν τη διαδικασία.
πρόγραμμα ημερίδας για τον ρόλο της τέχνης


![Ιόνιο Πανεπιστήμιο-ΚΕΔΙΒΙΜ:Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Πρόγραμμα «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση» [Β’ Κύκλος]](https://ml2fit9ew3xi.i.optimole.com/w:218/h:150/q:mauto/rt:fill/g:fp:0.5:0/f:best/https://filologikos-istotopos.gr/wp-content/uploads/2026/01/kedivim-ionio-ai-ekpedefsi.jpg)


