Οι μαθητές του Λυκείου επιθυμούν διακαώς ένα γάμο !
Αυτός είναι ο γάμος με τα πανεπιστήμια.
Καταφεύγουν λοιπόν στους κατάλληλους οίκους συνοικεσίων προκειμένου να βρούν το ταίρι τους.
Στα φροντιστήρια, θα βρουν τους ικανούς προξενητές που θα φροντίσουν για το πρόβλημά τους.
Θα τους σουλουπώσουν, θα διαγνώσουν το προφίλ τους και θα τους βρουν την κατάλληλη νύφη ή γαμπρό για ένα επιτυχημένο προξενιό.

Συνήθως οι προξενητές – προξενήτρες φροντιστές έχουν να κάνουν με άσχημους υποψήφιους, που δύσκολα θα τους ήθελαν τα σόγια των πανεπιστημιακών σχολών.
Τους μαθαίνουν λοιπόν τρόπους συμπεριφοράς, τους αλλάζουν ένδυση, τους μαθαίνουν να μιλούν, να αρωματίζονται, τους αλλάζουν κώμωση, τους βάζουν να αποστηθίζουν ποιητικά αποσπάσματα, μέχρι που έρχεται η κρίσιμη στιγμή του ραντεβού!

Η όλη διαδικασία παραπέμπει και στη λειτουργία των χημικών καταλυτών καθότι είναι κατάλληλες ουσίες που έρχονται διαδοχικά σε επαφή με τα υπό συνένωση μέρη και προσρροφώντας τα στην επιφάνειά τους τους δίνουν την ευκαιρία να συνενωθούν !
Μετά την κατάλυση, και τη συνένωση των μερών, ο καταλύτης παραμένει πάλι μόνος δημιουργώντας προϋποθέσεις για νέα κατάλυση.

Η φροντίδα αυτή των προξενητών – προξενητριών δεν γίνεται αφιλοκερδώς. Το καλό προξενιό πρέπει να αμείβεται, άλλωστε οι καταλύτες είναι ευγενή μέταλλα, παλλάδιο, λευκόχρυσος, ώστε να εξασφαλίζεται αποτελεσματικά ο γάμος !

Οι εφήμεροι έρωτες των ιδιαίτερων μαθημάτων οδηγούν σε αστοχίες ενώ μόνο ένας καλός οίκος συνοικεσίων γνωρίζει πως να συζεύξει τον κατάλληλο μαθητή με την κατάλληλη σχολή.

Προηγούμενο άρθροΟι μαθητές και το αλκοόλ
Επόμενο άρθρο“Μια γιορτή στου Νούρι” – Ελεύθερη είσοδος σε εκπαιδευτικούς
Κωνσταντίνος Παπαγιαννούλης
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.