Τα εξεταστικά κέντρα των επαναληπτικών πανελλαδικών

 

Ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2024 – Μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) η ενημέρωση για τα αποτελέσματα

εισαγωγής στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.)

 

 

 

Οι διακοπές οδεύουν στο τέλος τους και καθώς βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκκρεμούν ακόμη οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για τις οποίες ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα, τα οποία και θα δούμε σήμερα αναλυτικά μέσα από την πάντα φιλόξενη στήλη του «www.filologikosistotopos.gr». Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η ενημέρωση για τα αποτελέσματα εισαγωγής στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) θα γίνει για πρώτη φορά μέσω γραπτού μηνύματος.

 

 

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

Εξεταστικά κέντρα υποψηφίων

των επαναληπτικών πανελλαδικών ΓΕΛ

 

Τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2024 ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως εξεταστικό κέντρο, ορίζεται το 9οΓΕΛ Αθηνών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Τρώων 2, Τ.Κ. 11851, Θησείο, τηλ. 210-3464680) και στη Θεσσαλονίκη, ως εξεταστικό κέντρο, ορίζεται το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης (Περιοχή Στρ. Στρεμπενιώτη, Τ.Κ. 56728, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310-607521).

 

Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα έχει ως ακολούθως: οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις σε ΕΕΔΔΕ των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Αττικής, ενώ οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές σε ΕΕΔΔΕ των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης.

 

Επιπλέον, πρέπει να επισημανθεί ότι όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2024, για τα μαθήματα γενικής παιδείας και ομάδων προσανατολισμού, θα εξεταστούν στο 9ο Γυμνάσιο Ιλίου της Διεύθυνσης Δ.Ε. Γ’ Αθήνας (Ποσειδώνος 25, Τ.Κ. 13122, Ίλιον, τηλ. 210-2624466).

 

Εξεταστικά κέντρα

επαναληπτικών πανελλαδικών

εξετάσεων ΕΠΑΛ

 

Σχετικά τώρα με τα εξεταστικά κέντρα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ έτους 2024 πρέπει να τονιστεί ότι αυτά ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως εξεταστικό κέντρο, ορίζεται το 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών (Αχιλλέως 37-41, Τ.Κ. 10436, Αθήνα, τηλ. 210-5221158) της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α’ Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη, ως εξεταστικό κέντρο, ορίζεται το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης(Περιοχή Στρ. Στρεμπενιώτη, Τ.Κ. 56701, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310-658619) της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης.

 

Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις σε ΕΕΔΔΕ των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Αττικής, ενώ οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις σε ΕΕΔΔΕ των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης.

 

Επιπρόσθετα, όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ έτους 2024, για τα μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας, θα εξεταστούν στο 6ο ΕΠΑΛ Αθηνών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Νέστου 4, Τ.Κ. 11527, Αμπελόκηποι, τηλ. 210-6430137).

 

 

 

 

 

Εξεταστικά κέντρα ειδικών

μαθημάτων ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

 

Τα εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως εξεταστικό κέντρο ειδικών μαθημάτων, ορίζεται το 9ο ΓΕΛ Αθηνών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Τρώων 2, Τ.Κ. 11851, Θησείο, τηλ. 210-3464680) και στη Θεσσαλονίκη, ως εξεταστικό κέντρο ειδικών μαθημάτων, ορίζεται το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης (Περιοχή Στρ. Στρεμπενιώτη, Τ.Κ. 56728, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310-607521).

 

Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις σε ΕΕΔΔΕ των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στο Ε.Κ. ειδικών μαθημάτων της Αττικής, για όλα τα ειδικά μαθήματα εκτός των μουσικών μαθημάτων. Παράλληλα, οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις σε ΕΕΔΔΕ των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα εξεταστούν στο Ε.Κ. ειδικών μαθημάτων της Θεσσαλονίκης, για όλα τα ειδικά μαθήματα εκτός των μουσικών μαθημάτων.

 

Επιπρόσθετα, οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2024, για τα ειδικά μαθήματα εκτός των μουσικών μαθημάτων, θα εξεταστούν στο 50ο Γυμνάσιο Αθηνών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Χατζηαποστόλου 74-76 και Δόρδου, Τ.Κ. 10443, Αθήνα, τηλ. 210-5136686).

 

 

Εξεταστικά κέντρα των μουσικών

μαθημάτων ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

 

Ως εξεταστικό κέντρο για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» ορίζεται στην Αττική, το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης της Διεύθυνσης Δ.Ε. Ανατ. Αττικής (Θέση Μαρίζα – Παλλήνη, Τ.Κ. 15351 Παλλήνη τηλ. 210-6668547 και 210-6668794), στο οποίο θα εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Παράλληλα, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ συμπεριλαμβανομένων και όλων των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, θα διενεργηθούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180 Μαρούσι.

 

 

 

Μέσω γραπτού μηνύματος

η ενημέρωση για

τα αποτελέσματα

εισαγωγής στις Σ.Α.Ε.Κ.

 

Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των Δημοσίων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) για τα αποτελέσματα εισαγωγής τους. Κατά την περίοδο που οι σχετικές πλατφόρμες είναι ανοιχτές για υποβολή αιτήσεων, οι

υποψήφιοι/ες καλούνται να δηλώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στις ακόλουθες πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω του Gov.gr: «Εφαρμογή παράλληλου μηχανογραφικού για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.» και Εφαρμογή επιλογής υποψηφίων καταρτιζόμενων σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» στο ακόλουθο link: «https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eisagoge-se-demosia-saek-touupaitha».

 

Σημειώνεται, επίσης, ότι έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 είναι ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων η πλατφόρμα «Εφαρμογή επιλογής υποψηφίων καταρτιζόμενων σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» στην οποία οι υποψήφιοι/ες μπορούν να επιλέξουν να λάβουν ενημέρωση με γραπτό μήνυμα για το αποτέλεσμα της

αίτησής τους και έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησής τους. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα «Εφαρμογή παράλληλου μηχανογραφικού για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ» είναι κλειστή και θα ανοίξει για αιτήσεις το 2025.

 

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι/ες λαμβάνουν στο δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου γραπτό μήνυμα, το οποίο περιλαμβάνει, σε μορφή κειμένου, τα αποτελέσματα της επιλογής, καθώς και σχετικό υπερσύνδεσμο (link), μέσω του οποίου παραπέμπονται σε ειδικό πλαίσιο όπου προβάλλονται αποκλειστικά τα προσωπικά τους αποτελέσματα.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.