Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: ”Τεχνητή Νοημοσύνη και Ψηφιακά Εργαλεία στη Διδασκαλία της Λογοτεχνίας και του Δράματος”, Ανοικτό Παν/μιο Κύπρου
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.), του Παν/μίου Αιγαίου, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: ”Τεχνητή Νοημοσύνη και Ψηφιακά Εργαλεία στη Διδασκαλία της Λογοτεχνίας και του Δράματος”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026 και ώρα 18:00-20:30.
Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακών εργαλείων στη διδασκαλία της λογοτεχνίας και των θεατρικών κειμένων. Παρουσιάζονται εξατομικευμένα ρομπότ συνομιλίας που υποστηρίζουν την ερμηνευτική προσέγγιση και τη δημιουργική εμπλοκή των μαθητών, καθώς και τρισδιάστατοι εικονικοί μαθησιακοί χώροι που ενισχύουν τη διαδραστική εμπειρία. Η εκδήλωση αναδεικνύει σύγχρονες μορφές παιδαγωγικού σχεδιασμού με αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών.
Για περισσότερες πληροφορίες και τον σύνδεσμο παρακολούθησης





