Διεθνές Συνέδριο – Η Αρχαία Ελλάδα και ο Σύγχρονος Κόσμος: Η επίδραση της αρχαίας ελληνικής σκέψης πάνω στη φιλοσοφία, την επιστήμη και την τεχνολογία, Αρχαία Ολυμπία, 28-31 Αυγούστου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Δεκτές γίνονται πρωτότυπες και αδημοσίευτες εργασίες στις παραπάνω περιοχές και ειδικότερα:

  • Φιλοσοφία: πολιτική φιλοσοφία, φιλοσοφία της επιστήμης, ηθική φιλοσοφία, φιλοσοφία της εκπαίδευσης, θεωρία της γνώσης.
  • Επιστήμη: Φυσική, μηχανική, μαθηματικά, θεωρία του ήχου και της μουσικής κλπ. περιλαμβανομένης της ιατρικής και των βιοϊατρικών σπουδών.
  • Tεχνολογία: Αρχαίες μηχανές, κατασκευές κλπ. όπως προκύπτουν από ιστορικές, μυθολογικές ή θρησκευτικές πηγές.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ο Ομότιμος Καθηγητής Στέφανος Α. Παϊπέτης, ιδρυτής και πρώην Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδικότητα τα προηγμένα σύνθετα υλικά, εργάζεται ήδη σε θέματα αρχαίας επιστήμης και τεχνολογίας, ιδιαίτερα στα Ομηρικά Έπη, και έχει οργανώσει έναν αριθμό επιτυχών διεθνών συμποσίων στην περιοχή αυτή.

(paipetis@mech.upatras.gr )

ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οι γλώσσες του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και στις δυο γλώσσες και θα είναι διαθέσιμα οπτικοακουστικά μέσα προβολής. Ο χρόνος παρουσίασης θα είναι 20 λεπτά συν 5 λεπτά για συζήτηση.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Στα πρακτικά, τα οποία σχεδιάζεται να εκδοθούν ελληνικά και αγγλικά, θα δημοσιεύονται μόνο εργασίες των οποίων ένας τουλάχιστον συγγραφέας είναι εγγεγραμμένος σύνεδρος. Εργασίες γραμμένες στην ελληνική πρέπει να υποβληθούν γραμμένες και στην αγγλική.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι (πρωτότυπες και αδημοσίευτες) εργασίες πρέπει να περιλαμβάνουν τα πλέον πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα επί των σχετικών θεμάτων και θα γίνονται δεκτές είτε προς παρουσίαση είτε ως posters. Σε πρώτη φάση πρέπει να υποβληθεί μια περίληψη 200 τουλάχιστο λέξεων και στη συνέχεια, μετά της αποδοχή, το πλήρες κείμενο. Οι περιλήψεις και τα πλήρη κείμενα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά στην προεδρία του Συνεδρίου σύμφωνα με τις αναφερόμενες παρακάτω προθεσμίες. Οδηγίες για τη μορφή του κειμένου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα.

ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Tο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, Η Ακαδημίας έχει ως έργο την προστασία και την διάδοση της της ολυμπιακής κληρονομίας και του ολυμπιακού κινήματος. Ως εκπαιδευτικός οργανισμός, η Ακαδημία εκπαιδεύει άτομα στις αρχές και τα ιδανικά του Ολυμπισμού, όμως το ευ αγωνίζεσθαι, η διεθνής φιλία, κατανόηση και συνεργασία, τα οποία στη συνέχει αναμένει να μεταλαμπαδεύσουν στις χώρες τους ως πρεσβευτές.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στην Πελοπόννησο 290 χλμ. ΝΔ της Αθήνας σε μια κατάφυτη κοιλάδα ανάμεσα στο όρος Κρόνιο και τους ποταμούς Αλφειό και Κλαδέο. Εδώ, το έτος 776 π.Χ. τελέσθηκαν για πρώτη φορά οι Ολυμπιακοί Αγώνες προς τιμή του Διός και γεννήθηκε η ιδέα της κοινής πολιτιστική κληρονομιάς των ελληνικών πόλεων-κρατών και καθιερώθηκε η ολυμπιακή εκεχειρία. Κάθε ολυμπιακό έτος, όπως το 2016, τελείται η τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Αναγγελία του Συνεδρίου 20 Noε2015
Υποβολή περιλήψεων 31 Ιαν 2016
Αποδοχή μέχρι 29 Φεβ 2016
Υποβολή τελικού κειμένου 30 Ιουν2016

ΤΕΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (?)

Εγγεγραμμένοι Σύνεδροι

Πληρωμή προ της 31,05. 2016 150

Πληρωμή μετά την 31.05.2016 200

Φοιτητές 30

Συνοδοί 50

ΔΙΑΜΟΝΗ

Στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας θα διατίθενται ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας σε μειωμένε τιμές για τους συνέδρους. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κλείσουν έγκαιρα, καθώς τα ξενοδοχεία στην Ολυμπία έχουν πληρότητα 100% τον Αύγουστο. Αριθμός δωματίων με περιορισμένες ανέσεις ΄δε οικίσκους που προορίζονται για τους αθλητές διατίθενται μέσα στην περιοχή της ΔΟΑ,

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Η Ολυμπία είναι προσπελάσιμη από το Αεροδρόμιο των Αθηνών μέσα από τακτικές λεωφορειακέ γραμμές. Όσοι ταξιδεύουν με αυτοκίνητο από την κεντρική Ευρώπη ακολουθούν την οδό Α14 στο Μπάρι της Ιταλίας, από εκεί με οχηματαγωγό στην Πάτρα και μετά οδηγούν προς νότο στην Αρχαία Ολυμπία χλμ).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Καθηγ. Σ. Α Παϊπέτης (Ελλάς)

Καθηγ. M. Ceccarelli (Iταλία)

Καθηγ. Θ. Χόνδρος (Ελλάς)

Καθηγ. Ι. Δελλής (Ελλάς)

Καθηγ. E. E. Γδούτος (Ελλάς)

Καθηγ. Β. Κωστόπουλος (Ελλάς)

Καθηγ. A. Koυνάδης (Ελλάς)

Καθηγ. Η. Μαριολάκος (Ελλάς)

Καθηγ. E. Mικρογιαννάκης (Ελλάς)

Καθηγ. A. Σ. Παϊπέτης (Ελλάς)

Καθηγ. Σ. Παπαμαρινόπουλος (Ελλάς)

Καθηγ. Δ. Πολύζος (Ελλάς)

Καθηγ. Χ. Σπυρίδης (Ελλάς)

Καθηγ. Γ. Βατίστας (Καναδάς)

et al.

Οργανωτικός φορέας

Πανεπιστήμιο Πατρών

Supported by

  • KALLIPATEIRA Panhellenic Women Athletic Association
  • ΕΜΑΕΜ Society for the Study of Ancient Greek Mythology (Ελλάς)
  • The Region of Western Greece (?)
  • The Municipal Authority of Ancient Olympia

et al.

Web: http://timelessgreece.org

(Check for news at regular intervals)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.